Opel återupplivar Frontera – nu som elsuv

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 apr 2024

Det är inte bara Renault som letar i arkiven efter namn på nya eldrivna modeller. Opel Frontera lanserades som suv på 1990-talet, men modellnamnet har inte använts på ett tag. Fram till nu, för Frontera kommer tillbaka och ska då erbjudas som elsuv. Eventuell också som en billig sådan, för enligt brittiska Autoexpress ska nya Frontera dela teknik med koncernsyskonet Citroën ë-C3. En bil som med en prislapp från 299.990 kronor just nu är Sveriges billigaste elbil.

I fallet ë-C3 betyder det ett LFP-batteri på 44 kWh för 32 mils räckvidd. Information om batteristorlek och räckvidd hos nya Frontera får vi inte ännu. Opel fokuserar i stället på att insidan ska vara rymlig och bjuda på ett bagage med plats för 460 liter, eller upp till 1.600 liter med fälld säten. Generell har Opel fokuserat på förvringsutrymmen och påpekar att till exempel en surfplatta ”som normalt inte får plats i kupén” går att klämma in i mittkonsolen.

Förarmiljön ser heller inte ut att vara någon avskalad budgetversion. Där hittas dubbla liggande skärmar på 10 tum i en ram med förarinformation och infotainmentsystem. Där går det också att koppla upp den egna mobiltelefonen, men då genom Opels egna app.

Med en fördjupning i mitten av sätena fram ska minska trycket på svanskotan för mer komfort under långkörning. Priser och leveransdatum har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: