Cupra presenterar märkets första helelektriska personbil

Lotta Hedin

Lotta Hedin

3 sep 2019

Det spanska sportbilsmärket Cupra visar nu upp märkets första helelektriska personbil – konceptbilen Cupra Tavascan.

Cupra-konceptet är baserad på Volkswagen-koncernens MEB-plattform och har ett 77 kWh-batteripaket som ger en räckvidd på upp till 450 km.

Bilen är enligt företaget stor som en suv men elegant som en sportkupé. Den drivs av 2 elmotorer – en fram och en bak – som tillsammans ger bilen en effekt på 225 kW .

Marknaden för helektriska SUV-crossovers beräknas enligt Cupra växa med 15 procent per år. Tavascan är konstruerad för att möta behoven, genom en kombination av hög prestanda, avancerad drivlina och en elegant och uttrycksfull design, skriver företaget.

På Genève salongen tidigare i år avtäcktes laddhybriden Cupra Formentor, som ska lanseras nästa år tillsammans med två andra laddhybrider. Enligt Cupra, som ägs av Seat, tar man nu ytterligare ett steg mot sin vision om eldriven prestanda.

– Vi har redan visat prov på vårt tekniska kunnande genom att ha utvecklat världens första eldrivna standardvagnsracer – CUPRA e-Racer. Med presentationen av den helelektriska CUPRA Tavascan, gör vi verklighet av denna vision och bevisar samtidigt att prestanda visst kan elektrifieras”, skriver Wayne Griffiths, VD för Cupra, i ett pressmeddelande.

Cupra Tavascan ska visas för första gången på bilsalongen i Frankfurt, som hålls i mitten av september.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!