Daimler ligger ett år före tidsplan

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

7 nov 2018

Personalstyrkan på Daimlers batterifabrik i tyska Kamenz blir dubbelt så stor innan årsskiftet. Detta innebär att företaget ligger ungefär ett år före sin egen tidsplan, meddelade företagets styrelseordförande Dieter Zetsche under en rundtur på anläggningen med ledande politiker och den tillträdande vd:n Ola Källenius.

– Vi tar stora steg mot eldrift, sa Zetsche.

Anläggningen, som ägs av dotterbolaget Accumotive, har sedan 2012 producerat 200 000 batteripaket. DEn senaste offensiven sker på grund av produktionsstarten för EQC i början av nästa år.

Även konkurrenten Volkswagen är i en aggressiv investeringsfas för att ta fram framtidens modeller, alltså elbilar. I dag har de bara en elbilsfabrik, men den tyska finanstidningen Handelsblatt rapporterar att fler är på gång.

Läs mer om de tyska biltillverkarnas elbilsoffensiv i det senaste numret av Elbilen.

Läs mer om de tyska biltillverkarnas elbilsoffensiv i det senaste numret av Elbilen.

I dag ställer företaget om fabriken i Zwickau. Först ut bland efterföljarna blir förmodligen fabriken i Emden. Läget vid den tyska nordsjökusten innebär att anläggningen kan få sin energi från vindkraft.

Volkswagens lastbilsfabrik i Hannover kommer förmodligen också att byta inriktning och tillverka enbart elfordon, skriver tidningen.

Läs mer om de tyska biltillverkarnas elbilsoffensiv i det senaste numret av tidningen Elbilen

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: