Eldrift för alla Opels modeller när Grandland får elmotor

Carl Undéhn

Carl Undéhn

15 jun 2023

När det nästa år är dags för en ny generation av Opels suv Grandland kommer modellen även med eldrift. Med det erbjuder Opel alla sina modeller, från Corsa över nyligen visade Astra upp till suven Moka och minibussarna Combo e-Life och Zafira e-Life.

Den eldrivna Grandland kommer däremot skilja sig en del från de övriga modeller som redan erbjuds med eldrift. Grandland blir den första modellen från Opel att använda ägaren Stellantis nya elbilsplattform STLA Medium. Sedan tidigare har vi fått veta att Peugot ska lansera crossover modellen E-3008 och även fått se bilder av interiören.

Grandland kommer förmodligen dela teknik med E-3008. Men för ingen av bilarna har vi ännu fått veta några tekniska detaljer kring effekt, batteristorlek eller räckvidd. Obekräftade uppgifter har talat om en räckvidd på upp till 70 mil för modeller som använder plattformen STLA Medium. Om det är vad vi kommer få se hos Opel Grandland och Peugeot E-3008 återstår att se.

Förra året slutade Opel tillverka sedanen och kombin Insignia. En orsak uppgavs vara målet att erbjuda alla modeller med eldrift, vilket inte var möjligt med tekniken som Insignia byggde på.

”Den nuvarande Opel Insignia lanserades 2017 på en fordonsplattform som inte var utformad för elektrifiering av det tidigare Opel-moderbolaget”, skrev Stellantis då med hänvisning till Opels tidigare ägare General Motors. Stellantis har däremot lovat att en ny ochg eldriven Insignia ska komma.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: