Filmlansering: Provkörning av bensinbil

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

15 dec 2015

Minns ni när Tibor Blomhäll på Tesla Club Sweden provkörde bensinbil?

Denna klicksuccé, som tvingade TCS att uppgradera servrarna, har nu filmatiserats och i dag har den premiär!

Bakom filmen ligger Power Circle, som vill visa på vad det innebär att provköra en bensinbil, när elbilarna är normen.

– Vi blev inspirerade av en text som publicerades på Tesla Club Swedens hemsida, som Tibor Blomhäll skrivit. När alternativ till den etablerade tekniken skapas, utmanas de grundvärderingar som skapat behoven av den gamla tekniken. Det är till exempel ganska märkligt att vi reflekterar så lite över att vi kör omkring i bullrande maskiner som dessutom genererar stora lokala utsläpp, när det finns ny teknik som inte skapar dessa problem, säger Olle Johansson, VD på Power Circle.

Vad hoppas ni på att uppnå?

– Vår förhoppning är att den som tittar på filmen ska lockas till att fundera över och ifrågasätta vad som är norm idag och varför. Genom att visa upp ett annat perspektiv hoppas vi att fler ska fundera över sitt val av drivmedel och teknik. Elbilar har många fördelar mot bilar med konventionella förbränningsmotorer, och det försöker vi synliggöra med denna film, fortsätter Olle Johansson.

Bland partnerföretagen inom Power Circle  har ABB, Charge-Amps, Chargestorm, Elektroskandia, Fortum, Gävle Energi, Falu Energi & Vatten samt Mälarenergi varit med och finansierat initiativet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!