Fyrhjulsdrift och 449 hk – så blir MG4 XPower

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 jun 2023

Med roadstern Cyberster vill MG återkoppla till märkets tidigare historia som brittisk sportbilstillverkare. Idag ägs MG av kinesiska SAIC, men det sportiga arvet ser ut att vara på väg att sprida sig till fler modeller. Bland annat den MG4. Redan vid lanseringen av modellen i Sverige förra hösten lovades en fyrhjulsdriven version av bilen som skulle klara 0-100 km/h på fyra sekunder.

Den uppges nu vara på väg att visas upp under bilfestivalen Goodwood Festival of Speed i England 13-16 juli och då få namnet MG4 XPower. Till skillnad från den bakhjulsdrivna versionen som säljs här idag får XPower en elmotor på varje axel med en total effekt på 330 kW, eller 449 hästkrafter. Vridmomentet är på 600 Nm och 0–100 km/h klaras av på 3,8 sekunder. Utöver det ska MG4 XPower få 18 tums lättmetallfälgar och en del ändringar i karossen.

En fyrhjulsdriven MG4 säljs redan i Kina under namnet Mulan. Då det förmodligen hamnar om samma version kan vi räkna med att den får batteripaketet på 64 kWh som idag sitter i versionen MG4 Luxury. Med bakhjulsdrift och 204 hästkrafter ger det bilen en räckvidd på 43,3 mil. Hur mycket den sjunker på grund av den ökade effekten hos MG4 XPower är oklart. Enligt den kinesiska körcykeln har MG4 Mulan en räckvidd på 46 mil, men räkna med mindre här enligt WLTP.

Med XPower breddas versionerna av MG4 ytterligare. Nyligen började instegsversionen MG4 Standard med ett LFP-batteri på 54 kWh för 35 mils räckvidd att säljas här. Med det nuvarande kampanjpriset från 329 990 kronor är det en av Sveriges billigaste elbilar just nu.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: