Geely lanserar ännu ett elbilsmärke för aktiv livsstil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 jul 2022

Volvos ägare Geely har grundat ännu ett elbilsmärke. Förra året lanserades både prestigemärket Zeekr och budgetmärket Geometry, där i alla fall det förstnämnda sägs vara planerat att komma till Sverige.

Nu läggs även Radar Auto till listan som ska bli ett elbilsmärke för de med en mer aktiv livsstil. Fokus ska därför vara på pickuper och fyrhjulsdrivna bilar att ta sig ut i terrängen med.

– Radars produker är inriktade på elektriska pick-up trucks och suvar. Denna inriktning utmanar oss att blanda funktionalitet och användbarhet med estetisk form. Vårt mål är att låta användarna av Radar vidga sina horisonter och utforska naturen på ett hållbart sätt, säger Peter Horbury som legat bakom designen av flera Volvo-modeller och nu är designchef hos Geely.

Första modellen att presenteras är RD6, en eldriven pickup. Hur terränggående den blir är ännu oklart och Geely avslöjar ingenting om effekt eller räckvidd. Men den ska i alla fall gå att få med fyrhjulsdrift, frunk och eluttag.

Det nya märket ska även arrangera utflykter i naturen tillsammans med partners som kallas Radar Weekends

Produktionsstart av RD6 är planerad till slutet av i år och det är ännu oklart om den kommer till Sverige. Gör den det blir det den andra eldrivna pickupen från Kina att lanseras i Sverige. Maxus har tidigare sagt att deras pickup T90 EV ska komma till Europa.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!