Ionitys första svenska laddstation är nu öppen

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

21 dec 2018

Nu har Ionitys driftsatt sin första laddstation i Sverige. Det är laddplatsen i Strömstad, som i dagsläget hyser tre laddare. Adressen är Bastekärrsvägen 2, Strömstad.

I den närmsta framtiden kommer Ionity att bygga ytterligare sex stationer i Sverige. Ionitys representanter har tidigare sagt till Elbilen att hela Sverige ska täckas, även de nordligaste delarna (Elbilen nr 7 2018). I slutet av 2020 ska 400 stationer vara i drift i hela Europa, det motsvarar storleken på Teslas superchargernätverk i somras då de invigde sin 400:e europeiska station.

Ionity, som ägs av Ford, Volkswagen, Daimler och BMW, bygger nästa generations laddnätverk i hela Europa. Nätverket är avsett för nästa generations elbilar med större batteripack som då ska kunna göra långresor enklare och snabbare. Effekten är upp till 350 kW – vilket är cirka tre gånger snabbare än Teslas superchargerstationer. De första modellerna från Audi, Kia, Hyundai och Jaguar kan dock ta mellan 100 och 150 kW, Vilket ger en laddtid på dryga 30 minuter på upp till 80 procent av batteriet. Porsche ska bli först ut med 350 kW laddning.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: