Klart: Audi e-tron Sportback kommer 2019

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

22 jun 2017

Audi har beslutat att tillverka e-tron Sportback. Produktionen av modellen, som premiärvisades som ett koncept på vårens motormässa i Shanghai, inleds 2019.

Modellen har en motoreffekt på 320 kilowatt och en räckvidd på omkring 500 kilometer och ska precis som e-tron tillverkas i Belgien, meddelar den tyska biltillverkaren. ”Vanliga” e-tron är en suv som visades upp i Franfurt för snart två år sedan och modellen, som redan går att beställa, börjar produceras nästa år.

– Beslutet att tillverka Audi e-tron Sportback visar att Audi tar eldriven mobilitet på allvar. Med ytterligare en elbil som tillverkas i Bryssel nyttjar vi vår produktionskapacitet optimalt, säger Audis produktions- och logistikdirektör Hubert Waltl.

Beskedet lär inte tas emot väl bland de anställda vid företagets fabrik i Ingolstadt. När det blev klart att företaget planerade att tillverka elbilar i Belgien krävde facket att de även skulle tillverkas i Tyskland. Detta då man befarar att den tyska fabriken annars kommer att tappa i betydelse i en värld med allt fler elbilar.

Audi har inte släppt några preciserade specifikationer om den kommande modellen, men e-tron Quattro – även den med en motoreffekt på 320 kW och 500 km räckvidd – marknadsförs som en bil med tre motorer och ett batteripaket på 95 kWh. Det förefaller också som att Audi satsar på en laddeffekt på 150 kW.

Quattron har även en boostfunktion som gör att man under kortare perioder kan få 370 kW ur motorn. Noll till hundra uppges gå på ”under 4,6 sekunder” och topphastigheten är strypt vid 210 kilometer i timmen.

 

e-tron Quattro kan beställas i Norge

Audi satsar på 800 volt och ultrasnabb laddning

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: