Lucid Motors halverar produktionsmålen för 2022

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 aug 2022

Med extremt lång räckvidd på över 80 mil, tekniskt avancerad och effektiv drivlina och en rejäl dos allmän lyx vill amerikanska Lucid Motors med modellen Lucid Air etablera sig i toppen bland världens elbilstillverkare.

Men precis som de flesta andra biltillverkare påverkas även Lucid Motors av de rådande problemen i olika leveranskedjor. Resultat blir att de tidigare planerna på att i år bygga upp till 14 000 bilar nu sänks till max 7 000 exemplar.

Den ursprungliga planen var att kunna leverera 20 000 bilar i år. Men den planen sänktes redan i våras.

– Vår reviderade produktionsprognos återspeglar de extraordinära utmaningar som vi stött på när det gäller leveranskedjor och logistik, kommenterar Lucid Motors vd Peter Rawlinson ändringen.

Han är ändå optimistisk inför framtiden och säger att de har ”identifierat de främsta flaskhalsarna” för att kunna åtgärda problemen genom omorganisering av logistiken.

Optimismen skruvas även upp av att det enligt Lucid Motors redan ligger inne 37 000 förbokningar av Lucid Air.  

Ännu säljs Lucid Air endast i USA. I början av året hette det att leveranser av Lucid Air skulle komma i gång i Europa i juni och att även Sverige fanns med i planerna. Det bekräftades aldrig officiellt och någon lansering här har ännu inte skett.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: