Mer räckvidd när Peugeot uppdaterar e-Rifter

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 nov 2023

Efter två år på marknaden uppdaterar Peugeot nu sin e-Rifter. På utsidan får den sjusitsiga MPV-modellen märkets nya design med mer tydliga linjer och lite tuffare uppsyn. Det blir  också möjligt att få e-Drifter i de två nya färgerna Sirkka Green och Kiama Blue.

På insidan hittas som innan Peugeots koncept med i-Cockpit. Även den fått en viss uppdatering med uppvärmd läderratt och en pekskärm på 10 tum. På den går det också att koppla upp den egna telefonen genom Android Auto eller Apple Car Play. Vi får däremot inte se några bilder av insidan hos uppdaterade e-Rifter.

Nya e-Rifter kommer erbjudas i två längdversioner, 4,4 eller 4,7 meter. Med längden ökar också axelavståndet, vilket betyder mer plats på insidan.

Bagaget ska enligt Peugeot rymma mellan 775 liter i den kortare versionen upp till hela 4.000 liter med fällda säten hos den förlängda versionen. Motorns effekt är som innan på 100 kW, eller 136 hästkrafter. Batteriet är på 50 kWh och kan med snabbladdning på upp til 100 kW laddas från 0 till 80 procent på en halvtimme.

Värmepump är standard och tillsammans med förbättringar hos drivlinan har räckvidden ökat med fyra mil för att nu vara 32 mil på en laddning.

Nya Pegeot e-Rifter väntas komma til Sverige under våren nästa år. Något pris för den uppdaterade versionen har inte meddelats. Peugeot e-Rifter kostar idag från 539.900 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!