Mercedes uppdaterar EQS – så lång blir räckvidden

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 apr 2024

När Mercedes 2021 presenterade EQS var det stort fokus på lång räckvidd. Något som märktes redan på utsidan där den rundade och strömlinjeformade karossen visade på ett nytt formspråk hos tillverkaren. Med upp till 77 mils räckvidd som resultat.

Nu är det dags att uppdatera EQS och med det öka räckvidden ytterligare. Något som görs möjligt genom att öka batteriets kapacitet från tidigare 108,4 kWh till att nu vara på 118 kWh. Med det tar sig versionen EQS 450+ upp till 82,2 mil på en laddning. För fyrhjulsdrivna EQS 450 4MATIC är det nu 79,9 mils räckvidd som gäller. Hos den sistnämnda har dragvikten också ökats rejält från tidigare 750 kilo till att nu kunna dra släp på upp till 1,7 ton.

Mercedes har också lagt till ett nytt system där bromsskivorna aktiveras automatiskt vid vissa tillfällen. Genom det ska skivorna underhållas bättre eftersom de används mer sällan då bilen bromsar genom bilens elmotor. På insidan går det att få nya komfortsäten bak med mer stoppning, värme även för axlar och nacke samt möjligheten att luta sätena bak med 38 grader. Samtidigt går det att luta det främre passagerarsätet framåt för mer benutrymme bak.

På utsidan hittas en omarbetad grill och den tydligaste nyheten är att det nu hittas en stående Mercedesstjärna i fronten. Något som Mercedes tidigare avstått ifrån hos sina eldrivna modeller.  

Uppdaterade Mercedes EQS går att beställa från 25 april och ska behålla samma pris från 1.099.000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: