Mycket talar för Leaf med 40 kWh medan 24 kWh försvinner

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

25 jul 2016

Nissan kommer inte längre att erbjuda Leaf med batteripaketet på 24 kilowattimmar. Det minsta batteriet kommer att vara på 30 kWh och en variant med 40 kWh kommer också nästa år, skriver Push EVs. Denna skulle få en räckvidd på omkring 230 kilometer. Och trots att batterikapaciteten ökar sjunker priset.

Sajten har inga belägg för att årsmodell 2017 kommer att erbjudas med ett batteripaket på 40 kWh, men teorin är rimlig av flera anledningar. Längre räckvidd krävs när konkurrenterna är på gång med nya modeller. Det är inte heller särskilt troligt att Leaf bara kommer att finnas med en batteristorlek – och det på 24 kWh är på väg ut, skriver Push EVs.

Detta eftersom Nissans webbsajt i Portugal, precis som i Sverige, erbjuder både 24 och 30 kWh – men det gamla batteripaketet är dyrare. En Visia med 24 kWh kostar som tidigare 21 315 euro, medan samma bil med 30 kWh kostar 20 115 euro.

Att det större batteripaketet troligen blir på 40 kWh är inte orimligt, med tanke på att Renault Zoe ska ha ett sådant samtidigt som vd:n Carlos Ghosn vill skapa synergieffekter genom att använda samma tekniklösningar i båda märkena.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!