Nissan expanderar vehicle-to-grid

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

13 mar 2018

Nissan går vidare med vehicle-to-grid, något som kan sänka eller helt elimininera elkostnaden för Leaf-ägare. Biltillverkaren, som redan samarbetar med Eon i Danmark, planerar för en expansion även i andra europeiska länder.

– Vår mission är att bryta ner alla hinder som kan finnas mot att äga en elbil. Detta spännande partnerskap med Eon är ännu ett steg på denna resa. Vårt mål är att Nissan ska bli erkänt som den självklara bilpartnern för energitjänster, med den definitiva ambitionen att ge våra elbilskunder gratis elenergi, säger Nissans Europachef Paul Willcox.

Partnerskapet med Eon innebär att kunderna förutom att ladda sina elbilar också kan ”sälja” energin tillbaka till elnätet och därigenom spara pengar till följd av olika tariffer vid olika tidpunkter på dygnet.

Nissan har också partnerskap i en rad andra länder, bland annat Frankrike, där företag anslutna till systemet kan sänka sina energikostnader med 40 procent. Liknande initiativ kommer att lanseras i andra europeiska länder.

Pengar att tjäna på V2G

Mer energilagring från Nissan

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!