Nu kan du simulera körning på el i BMW:s app

Carl Undéhn

Carl Undéhn

16 aug 2024

Med nästa generations elbilar under samlingsnamnet Neue Klasse kommer BMW nästa år lansera modeller som byggts för eldrift från grunden. Än så länge håller BMW fast vid sin taktik med att erbjuda samma modell med olika drivlinor. Men för att få fler att bli intresserade av att ersätta sin bensin-, diesel- eller hybridmodell mot en helt eldriven version erbjuder BMW nu sina kunder att simulera resan med elbil i sina appar för BMW och Mini.

I simuleringen tar appen hänsyn till din körstil genom data som samlats in från tidigare resor. Väljs en eldriven modell i appen visar den hur många av dina nuvarande resor som skulle kunna genomföras utan laddstopp. En förutsättning för att det ska fungera är att appen har data från 200 resor och 2.000 kilometers körning. I en senare version ska appen också kunna visa hur lång tid en resa tar när det krävs laddstopp.

BMW har tidigare fått kritik för sin strategi med olika drivlinor och med det inte ha satsat tillräckligt på eldrift. De senaste försäljningssiffrorna för årets första sex månader visar däremot att BMW är den tyska tillverkare där försäljningen av elbilar ökar mest. Mellan januari och sista juni ökade BMW sin försäljning av helt eldrivna modeller med 34 procent, jämfört med samma period året innan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: