Nya detaljer kring BMW:s planer med Neue Klasse

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 jan 2024

Förra hösten fick vi till slut veta fler detaljer kring BMW:s nästa generations elbilar som går under namnet Neue Klasse. Med nya cylindriska batterier, 800-voltsteknik för snabb laddning och en mer effektiv drivlina ska Neue Klasse ge BMW en fördel i konkurrensen mot andra tillverkare.

BMW har redan bekräftat att en eldriven version av 3-serien samt en sportig elsuv blir först ut på den nya plattformen. Vilket har tolkats som att vi först skulle få se en sedan. Men nu står det klart att BMW under andra halvan av 2025 inleder Neue Klasse med tillverkningen av en elsuv som ska ersätta dagens iX3.

Först året efter drar tillverkningen av den eldrivna 3-serien som sedan i gång, en modell som 2027 även ska lanseras som kombi. Innan det ska BMW 2026 börja sälja en crossovermodellen iX4 och det planeras även en ny eldriven kompaktsuv som ersättare till nuvarande iX1.

Därmed ser det ut som att BMW i alla fall till en början tänker använda Neue Klasse för modeller upp till 4-serien. De nuvarande större elbilarna i5 och i7 ser därför ut att leva kvar även efter lanseringen av den nya generationen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: