Opel stoppar beställningar i Norge

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

23 okt 2017

När Opel Ampera-e började säljas i Norge blev rusningen stor. Men efter att ha tagit emot omkring 5 000 förhandsbokningar har biltillverkaren meddelat handlarna att de i stället ska sätta upp kunder som vill ha den hyllade bilen på en väntelista.

– Vi rekommenderar våra återförsäljare i Norge att inte teckna fler kontrakt på Ampera-e för närvarande, utan att i stället sätta upp dem som önskar en bil på en väntelista. Bokar man en bil nu kan den inte levereras förrän tidigast 2019, säger Stein Pettersen, informationschef på Opel Norge, till Tek.no.

Hittills har omkring tusen bilar levererats och trots att modellen även går att köpa i Tyskland, Nederländerna och Schweiz har nästan alla hamnat i Norge. Samtidigt har det rapporterats att systerbilen Chevrolet Bolt står och samlar damm i USA.

Huruvida Ampera-e kommer att få en fortsättning är också osäkert. Sedan Opel såldes till den franska PSA-gruppen har den tyska biltillverkaren tvingats tänka om kring sin egen elbilssatsning. Det senaste budet är att PSA i stället vill gå vidare med en egen plattform, som även Opel skulle använda.

 

Hyllade Ampera-e kommer kanske inte till Sverige

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!