Polestar-chefen vill att roadsterkonceptet blir verklighet

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 jul 2022

”En gång är ingen gång”, brukar det heta. Men kanske är Polestar på väg att återigen sätta ett koncept i serieproduktion.

Konceptet Precept blev Polestar 5 som ska lanseras 2025 och då får en svenskutvecklad drivlina som bjuder på hela 884 hästkrafter.

Om Polestar-chefen Thomas Ingenlath får som han vill ser det ut som att vi även kommer att få se märkets senaste koncept Polestar 02 på vägarna.

Bilen presenterades i mars som Polestars tolkning av en eldriven roadster. Europapremiären skedde på elbilsmässan eCar Expo i Stockholm under valborgshelgen där bilen nog väckte ett habegär hos en och annan besökare.

– Det är min ambition att sätta bilen i produktion. Men det är inte enkelt, säger Thomas Ingenlath till brittiska topgear.com.

Vari utmaningen ligger går han inte in på mer än att han säger att det är en ”komplex” uppgift som behöver tid för att mogna.

– Vi måste se vart O2 tar vägen. När man har målat en tavla är det alltid bra att låta den vila och titta på den efter några månader för att se om det är en bra tavla, säger Thomas Ingenlath.

Precis som med Precept ville Polestar med 02 också göra ett statement som visar vart märket är på väg – eller i alla fall vart det vill.

– Detta är en försmak av vad vi kan designa och konstruera med den talang och teknik vi har internt. Den ser otroligt bra ut, och att kunna sänka taket utan att höra en motor lovar en fantastisk känsla, sa Thomas Ingenlath vid presentationen av roadstern Polestar 02 tidigare i år.

Konceptet innehåller även delar av projektet Polestar 0 som är tänkt att mynna ut i en helt klimatneutral bil år 2030. Insidan utgörs därför av en ny ”mono-plast” av endast ett material som ska vara enklare att återvinna. Det gäller även karossen och bilens övriga delar som är märkta med till exempel vilken kvalitet av aluminium det är för att förenkla återvinning.

Effekt, batteri och räckvidd finns det däremot inga uppgifter om ännu.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: