Priserna satta för laddhybriden Golf GTE – Sverigepremiär 2015

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

11 sep 2014

I ett pressmeddelande meddelar nu Volkswagen att laddhybridsversionen av Golf nu går att beställa i Sverige, den som gör det får dock vänta på bilen till första kvartalet 2015, då den lanseras i Sverige. Bilen klassas som supermiljöbil, med allt vad det innebär av förmånsvärden och premier. Dessutom kommer den att bli billigare än elbilsversionen av Golf.

Golf GTE laddhybrid drivs av en 150 hk turboladdad, direktinsprutad bensinmotor (1,4 TSI) och en elmotor på 102 hk. Tillsammans har de en systemeffekt på 204 hk.

Litiumbatteriet i bilen är på 8,7 kWh och ska enligt Volkswagen ge en räckvidd på 50 km. Bilen ska enligt den europeiska körcykeln endast dra 0,15 liter per mil.

Det är naturligtvis helt beroende på hur ofta man laddar den. Total teoretisk räckvidd är ca 940 km.

Det är onekligen en pigg bil som VW lanserar: Golf GTE har en topphastighet på 222 km/h och klarar accelerationen från 0 till 100 km/h på 7,6 sekunder.

Det rekommenderade cirkapriset är från 369 900 kronor. Sverigepremiären sker i slutet av första kvartalet 2015.

En e-Golf kostar i dag 374 900 kronor. Det innebär att laddhybriden är 5000 kronor billigare.

”Golf blir den första bilmodellen i världen som erbjuds med alla kommersiellt tillgängliga typer av drivlinor: bensin-, diesel-, bioetanol-, fordonsgas-, el- och laddhybriddrivning”, skriver Volkswagen i sitt pressmeddelande.

Elbilen i Sveriges Örjan Hedblom har just kommit hem från Tyskland där han har har provkört den.

I nästa nummer av Elbilen i Sverige läser du om hans intryck.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: