Rykte: Hyundai planerar modell inspirerad av Heritage Series Grandeur

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 nov 2021

Hyundai har i år presenterat eldrivna retrokoncept av klassiska modeller inför olika jubileum. Först ut var en eldriven version av tillverkarens första massproducerade modell, Pony.

Den följdes nyligen upp av ytterligare en klassiker i form av Heritage Series Grandeur, en eldriven nytolkning av Hyundais första lyxigare sedan Grandeur från 1986.

De båda koncepten ställs ut hos Hyundai i Sydkorea och uppgavs endast byggas i ett exemplar var. Men nu väcks hopp hos alla som drömmer om att kunna glida fram med eldrift i den kantiga karossen hos Grandeur tillsammans med inslag av pixeldesignen i belysningen hos Ioniq 5.

Koreanska sajten TheKoreanCarBlog citerar icke namngivmna källor hos Hyundai som uppger att det finns planer på att lansera en retrodesignad eldriven modell med inspiration från konceptet Heritage Series Grandeur.

Den ska i sådant fall lanseras 2023 i samband med att sjätte generationen av sedanen Grandeur med förbränningsmotor.

Modellen finns i dagsläget inte i Europa, något som alltså kan komma att ändras genom att lansera Grandeur med eldrift.

Hyundai vill återgå till designen hos de tidigare generationerna av Grandeur, vilket innebär kantigare former med mindre böjda linjer. Då det handlar om lyxkryssare som man helst ska ha en chaufför till ska den också erbjudas som fyrsitsig med två fåtöljer istället för en bänkrad i baksätet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!