Stort intresse för eCarExpo i Stockholm – Oslo nu till helgen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 feb 2024

I helgen var det återigen dags för elbilsmässan eCarExpo i Friends Arena i Stockholm. Vi var så klart på plats bland alla 17 Europa- och Sverigepremiärer. Att det och utbudet av föredrag och paneldiskussioner var något som drog publik var tydligt i trängseln på mässgolvet. Nu visar siffror att årets mässa drog 15.500 besökare. 5.000 av dem kom under fackdagen på fredagen, något som visar på både mässans och elbilarnas betydelse för bilbranschen.

– Det är så tydligt att hela branschen går mot el. Det är där alla nysatsningar görs. Sedan är det en bransch som omformas på alla möjliga sätt, inte bara vad avser drivmedel. Vi har Kina-märkena, nya sätt att sälja och att ta betalt och alla nyheter i infrastrukturen. Då behövs verkligen detta forum för samtal och möten, säger mässchefen Gunnar Dackevall.

Ett 20-tal bilmärken deltog i årets mässa, tillsammans med en rad tillverkare av laddlösningar. Bland höjdpunkterna hittades Europapremiären för nya Polestar 4 och Sverigepremiär för bland annat Renault Scenic, Cupra Tavascan och Ioniq 5 N, Cadillac Lyriq, förlängda ID.Buzz och konceptet ID.2all från Volkswagen, Ford Explorer och MG:s öppna roadster Cyberster. Dessutom visade BMW redan i helgen där upp elkombin i5 Touring – om än dolt bakom skynken.

Och så klart världspremiär för den första livepodden med Elbilsveckan på mässans scen. Redan nästa helg är det dags för eCarExpo igen, den här gången för första gången i Oslo. Efter Sverige, Danmark och Estland blir Norge därmed det femte landet där mässan anordnas.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!