Tesla firar 10 år med Superchargers i Europa – ny station i Helsingborg

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 jul 2023

När Tesla idag öppnar en ny station med 24 Superchargers i Helsingborg passeras också en ny milstolpe i Sverige. Det är den 74:e stationen i landet och med den finns det nu 1 000 Superchargers här. Det vill Tesla firar och bjuder därför in till fest vid stationen Väla Köpcentrum utanför Helsingborg den 26:e augusti. Enligt Tesla kommer det då finnas mat, musik, hoppborg för barn samt andra aktiviteter på plats.

Ny station med Superchargers öppnar vid Väla i Helsingborg.

Festen är en del av ett större firande i hela Europa som uppmärksammar att Teslas nätverk med Superchargers nu finns sedan 10 år i Europa. Evenemanget i Helsingborg är därför avslutningen på flera andra evenmang med provkörningar och information kring laddning under augusti i Umeå, Lund och Halmstad. För den som är ute och kör i Europa och vill träffa andra Teslaförare ordnas även nere på kontinenten fester med hoppborgar, samt drive in-bio i bland annat Manchester, Paris och Stuttgart.Tesla ska lista evenemangen på en sida, men där tycks för tillfället inte alla event finnas med.

Den första stationen i Europa öppnade i Norge 2013 och bestod då av sex stycken Superchargers. Sedan dess har effekten höjts och idag lägger Tesla fokus på allt större stationer. Tidigare i år öppnade den första stationen med senaste generationen V4-laddare i Nederländerna och Sveriges största station med 40 Superchargers vid Mantorp. Kort efteråt blev Jönköing den andra platsen i Sverige med en station med 40 Superchargers när den befintliga stationen där dubblade antalet snabbladdare. Hösten 2021 meddelade Tesla också att de planerade att tredubbla antalet Superchargers globalt fram till 2024. Idag finns det drygt 5 000 stationer med omkring 45 000 Superchargers.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: