Tesla gjorde större förlust än väntat

Teodor Sandberg

Teodor Sandberg

25 jul 2019

Vi är nu halvvägs igenom 2019 och Teslas andra kvartalsrapport för i år presenterades igår natt. Resultatet var ännu en förlust, och en större sådan än förväntat. Företaget gick back 408 miljoner dollar vilket landar i en förlust på 2.31 dollar per aktie, vilket var större än de flesta analytiker förutspådde. Förlusten kan ändå ses som en förbättring från förra året där vid samma tidpunkt elbilsföretaget gick bak med 3.06 dollar per aktie.

Tesla nådde detta kvartal en produktionsrekord på 7000 Model 3 i veckan, och siktar nu på 10 000 till slutet av 2019. Model 3 köparna verkar också ha ett gemensamt intresse för längre räckvidd då en majoritet av ordrarna på long range-versionen, något som gör att Tesla Model 3s försäljning snittar en köpsumma på runt 50 000 dollar per bil.

Vidare fortsätter framstegen i Gigafactory 3 i Shanghai som kommer producera Model 3 och Model Y. Enligt Tesla har fabriken börjat få sina första maskiner och närma sig sin första fas av produktion. I det stora hela ser resultaten lovande ut, enligt Tesla och Teslas vd Elon Musk försäkring om att det inte finns något efterfrågningsproblem, vilket försäljningsrekordet på 95 200 bilar visade.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!