Två intressanta möten om framtidens fordon

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

29 okt 2014

Nu finns det möjlighet att fördjupa sig i elfordonens och framtidens bränslen på två olika seminarier. Är man prenumerant på Elbilen i Sverige får man dessutom rabatt, på båda tillfällena.

Det ena är Gröna Biliseter som nu på måndag (3/11) bjuder in till seminariet Hållbar Mobilitet – bilen, bränslet och beteendet. Så här sammanfattar de evenemanget: ”Klockan tickar, om Sverige ska nå en fossilfri fordonsflotta 2030 behöver vi samla krafterna. Under detta seminarium kommer vi att får olika perspektiv på en hållbar, effektiv mobilitet samt vittnesmål från dem som arbetar med mobilitet idag. Efter seminariet finns det en unik chans att se Sveriges bästa miljöbilar.”

Kostnad för att deltaga är 1250 ex moms. Är du prenumerant på Elbilen i Sverige får du kostnadsfritt. Skicka i sådana fall ett mejl till prenumeration [at] elbilen.org med ditt prenumerationsnummer, så erhåller du en rabattkod.

Det andra tillfället är tvådagarseventet Smart Summit 2014.

Så här sammanfattar de sitt event: ”Nu växlar elbolagen och offentliga sektorn upp för elbilar. Ett tecken i tiden är eventet SMART Summit 2014, som arrangeras av tidningen Offentliga Affärer och Västerås stad – den 12 – 23 nov. Eventet vill samla nyckelspelarna och ge utrymme för kreativa, framtidsformande möten. Elfordonens roll och betydelse för utvecklingen mot ett hållbart samhälle är huvudtemat för konferensen. Med den utgångspunkten ligger fokus också på smarta elnät/el-infrastruktur liksom på förutsättningarna för att få till stånd utvecklingsdrivande samverkan mellan berörda intressenter, med ledorden LEDARSKAP – ROLLER – INNOVATION – MARKNAD.
Här finns de tongivande talarna och nyckelorganisationerna, såsom Johan Konnberg, Allan Larsson, Per Lundgren, Bo Normark, Vattenfall, Energimyndigheten, SKL, VINNOVA, Konkurrensverket, Transnova – den norska elfordonsmyndigheten.”

Elbilen i Sverige kommer att vara på plats som utställare.

För att få rabatt till Smart Summit 2014, klickar du på bannern på toppen av den här sidan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!