Uppgift: Kia pressar priset på nya elsuven EV5

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 aug 2023

Teslas kraftiga prissänkningar i början av året rörde om ordentligt på elbilsmarknaden. I spåren av det blev Tesla Model Y den mest registrerade bilen i både Sverige och Europa under årets första sex månader.

Model Y har blivit en måttstock för andra elsuvar, i alla fall vad gäller priset. Kanske är det en del av förklaringen till prissättningen av Kias nya elsuv EV5. Modellen lanseras först i Kina, där den också tillverkas. Nu meddelar Kia att priset börjar på 159.800 yuan, vilket motsvarar omkring 240.000 kronor.

Först ut att börja säljas är därmeot en dyrare version av EV5 som enligt koreanska medier får ett pris från 229.800 yuan, omkring 340.000 kronor. Men även det är en bra bit under de 264.000 yuan som Tesla Model Y börjar på i Kina, vilket motsvarar 390.000 kronor.

Kia EV5 bekräftatdes nyligen som en ”global” produkt, vilket betyder att vi kan räkna med att den kommer säljas även i Sverige. Några svenska priser och när vi kan vänta oss Kia EV5 här har ännu inte presenterat. Detsamma gäller de tekniska detaljerna kring bilen som räckvidd och batteristorlek. Mer lär vi få veta i oktober då Kia ordnar eventet Kia EV Day.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: