Uppgift: rostar Cybertruck när den körs i regn?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 feb 2024

Teslas Cybertruck är en på många sätt ovanlig bil. Förutom den kantiga formen har den en kaross av vad som ofta beskrivs som ”rostfritt stål”. Även vi på Elbilen har vid flera tillfällen benämnt den så, vilket också är den svenska översättningen av ”stainless steel” som karossen består av.  

Men helt rostfritt är materialet inte, däremot mindre rostbenäget. Något som nu uppmärksammats på forumet Cybertruck Owners Club i USA. Där rapporterar användare om fläckar som uppfattas vara små rostfläckar. ”Jag hämtade den i Dublin igår (torsdag) det var hällregn, körde den upp till Sacramento och det finns en massa små orangea fläckar och några vattenfläckar”, skriver användaren Raxar. På forumet läggs också upp bilder som visar de små orangea fläckarna i karossen.

Om det verkligen är rost eller något annat är oklart. Teslas pickup kan stå emot hårda slag, men en del andra saker verkar vara en mer känslig sak. Enligt bilder från handboken rekommenderar Tesla också ”För att förhindra skador på utsidan, avlägsna omedelbart frätande ämnen (såsom fett, olja, fågelspillning, kåda, döda insekter, tjärfläckar, vägsalt, industriellt nedfall etc.)”. Något som visserligen är att rekommendera även med karosser som inte är i rostfritt stål.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: