Volta Zero hårdtestas vid Oktoberfest

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 okt 2023

Svensk-brittiska Volta Trucks har börjat få ut sin eldrivna lastbil Volta Zero på vägarna. Bland annat hos det tyska bryggeriet Paulaner, som nu satt in den i minst sagt hård tjänstgöring.

Nere i München är det årliga firandet Oktoberfest i full gång. De sex miljoner besökarna hinkar då i sig närmre sex miljoner liter öl. För att ingen ska gå törstig använder Paulaner 16-tonsversionen av Volta Zero för ölleveranser till festområdet.

Lastbilen är en del av Volta Trucks så kallade Driving Experience Program där Volta Zero testas i verkliga situationer. Som en lastbil speciellt framtagen för urbana transporter bjuder Oktoberfest med alla sina besökare på ett hårt test.

Bland annat sitter föraren lågt i en glaskabin för att bättre kunna se fotgängare och cyklister. Samtidigt ska den eldrivna lastbilen bidra till minskade utsläpp från transporter under Oktoberfest.

Den första versionen på 16 ton av Volta Zero tillverkas hos Steyr i Österrike. Enligt Volta Zero finns det kapacitet för att tillverka 14 000 exemplar av den eldrivna lastbilen om året.

Och intresse finns. Redan förra året lade logistikjätten DB Schenker en beställning på 1 470 Volta Zero. Enligt tidigare uppgifter har Volta Trucks tagit emot 6 500 förbokningar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: