Välj bland fyra elmotorer hos uppdaterade VW Transporter och Caravelle

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 dec 2023

2025 är det dags för en ny generation av Volkswagen Transporter och Caravelle. Med det kommer de förutom med dieselmotor och hybriddrift även erbjudas i helt eldrivna versioner. Elmotorn driver på bakhjulen och kommer erbjudas med hela fyra olika motoriseringar och två batteristorlekar. Instegsversionen har en effekt på 85 kW (116 hästkrafter) och ett batteri på 54 kWh.

Övriga versioner har ett större batteri på 83 kWh och går att få med en motor som ger en effekt på 100 kW (136 hästkrafter), 160 kW (218 hästkrafter) eller 210 kW (286 hästkrafter). Vid ett senare tillfälle ska det även komma en fyrhjulsdriven version, men den finns det i dagsläget inga detaljer kring. Inte heller hur lång räckvidd de olika versionerna har och med vilken effekt det går att ladda.

Nya transporter växer på längden och mäter nu 5,05 meter. Med det växer också hjulbasen till 3,1 meter. På insidan ryms det 5,8 kvadratmeter, men det nämns inte hur tungt den eldrivna versionen får lasta. Med dieselmotor är maxlasten 1,3 ton. Det kommer även en förlängd version på 5,45 meter som då har en hjulbas på 3,5 meter.

Förutom elektrifieringen uppdateras även insidan där det hittas en peksskärm på 13 tum samt en helt digital instrumentering på en skärm bakom ratten som är på 12 tum. Android Auto och Apple Car Play för att koppla upp den egna mobilen är standard.

Svensk priser och lansering har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!