Volkswagens konceptbil ID. Life visas på eCarExpo i Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

19 jan 2023

Det kommer gå att kolla in flera intressanta koncept på elbilsmässan eCarExpo i Stockholm 3-5 februari. Att Hyundai visar vätgashybriden N Vision 74 och Mini det färgglada konceptet Aceman är redan klart.

Nu meddelar Volkswagen att också de kommer till mässan i Friends Arena med ett spännande koncept: ID. Life.

Det betyder Sverigepremiär för konceptbilen som ska ge en fingervisning av den kommande mindre och billigare elbil som Volkswagen vill lansera 2025.

ID. Life visades för första gången på mässan IAA Mobility i München 2021. Konceptet riktade sig då mot yngre kunder med bland annat möjligheten att spela tv-spel eller kolla på film genom en inbyggd spelkonsol och projektor.

Sätena kunde fällas till en liggsoffa och i instrumentpanelen finns en duk som kan hissas upp över vindrutan för att projicera spelen eller filmen på.

– Med en elbil i småbilssegmentet gör vi elektrisk mobilitet tillgänglig för ännu fler människor med extra fokus på unga målgrupper. För morgondagens kunder handlar det inte bara om rörlighet, utan ännu mer om vad du kan uppleva med bilen, säger Sten Forsberg som är chef för Volkswagen Sverige.

Även när bilen körs ska det bjudas på en del underhållning. Det framhjulsdrivna konceptet bjuder på 234 hästkrafter och ska klara 0-100 km/h på 6,9 sekunder. Räckvidden anges till 40 mil.

Från början pratades det om ett pris från 200 000 kronor för den kommande småbilen. Det höjdes sedan till från 250 000 kronor. Om det blir möjligt återstår att se. Volkswagenchefen Thomas Schäfer har sagt prisutvecklingen för råvaror avgör var priset landar.

Att Volkwagen med ID. Life, samt de besläktade kommande mindre modellerna från Cupra och Skoda. satsar på ett konkurrenskraftigt pris är i alla fall fortfarande säkert.

Förutom konceptet ID. Life kommer Volkswagen till eCarExpo med en bred uppställning av fler elbilar. ID. 4, ID. 5, ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo kommer alla finnas på i tillverkarens monter. Besökare kommer även kunna provköra ID.4, ID. Buzz och ID. Buzz Cargo.

eCarExpo i Stockholm öppnar klockan 8.30 på fredagen 3:e februari, som är branchdag. På lördag och söndag 4-5 februari är mässan öppen för alla från klockan 10. Inträdet kostar 190 kronor, eller halva priset för seniorer (65+) och studenter. Barn under 15 år går in gratis tillsammans med en vuxen och biljetter kan köpas redan nu här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: