Ny “sport fastback” på gång –då visar Alpine nästa elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 sep 2024

Renault’s prestandamärke Alpine är mitt uppe i en nystart som innefattar både en satsning på eldrift och ett breddat modellprogram. Resultatet ska mynna ut i vad tillverkaren beskriver som ett “Dream garage” och det första bildraget A290 kunde vi kolla in i våras.

Nu släpper Alpine en teaserbild på nästa modell som får namnet A390 och beskrivs som en “sport fastback”. Frågan är hur högbyggd bilen blir och om det handlar om en coupesuv eller en mer slank halvkombikaross? Teaserbilden ger inget svar på frågan, för den visar endast den övre delen av bilens kaross. På den ser vi i alla fall att A_390 får en välvd taklinje som går i en båge från vindrutan hela vägen bak.

Jämfört med de nuvarande modellerna A110 med bensinmotor och eldrivna A290 ser det också ut att handla om en betydligt större modell. Alpine har tidigare också antytt att de kommer lansera en crossovermodell, vilket låter som en coupesuv. Alpine A290 är baserad på nya Renault 5 och en naturlig fortsättning vore därför att basera A390 på nya Renault Scenic.

En konceptversion av bilen kallad A390_β kommer premiärvisas den 11 oktober och sedan finna spå plats under bilsalongen i Paris i veckan efter. Där ska Alpine även visa upp Alpenglow Hy6, en prototyp av en vätgasdriven modell.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: