Polestar lanserar mountainbike som ska passa deras elsuvar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 sep 2024

Den som vill ta sin Polestar ut på äventyr i naturen, men inte helt tappa känslan av sin bil där har nu ett nytt alternativ. Tillsammans med den svenska cykeltillverkaren Allebike har Polestar tagit fram en elcykel som ska passa som tvåhjulig partner till Polestar 3 och Polestar 4.

Cyklen med namnet Allebike Elize Polestar Engineered är en heldämpad mountainbike, där dämparna målats i färgen Swedish gold och den kolfiberförstärkta polymerramen är lackad i exteriörfärgen Space. Som hos performanceversionerna av Polestars bilar är det Öhlin som står för dämparna på mountainbiken. Med 170 millimeter fram och 160 millimeter bak ska cykeln kunna ta sig fram bra i off road, “precis som Polestars elektriska prestanda-SUV:ar”.

Elmotorn kommer från Shimano och cykeln har ett stort batteri på 750 Wh. Den komme rockså med elektriska växlar som standard och tekniken Shimano Auto shift. Hur mycket cykeln med batteri väger in på nämns däremot inte.

Det är andra gången som Polestar och Allebike samarbetar för att ta fram en mountainbike. Den nya Allebike Elize Polestar Engineered går att beställa på Polestars hemsida med ett pris från 95.000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: