Enklare laddning – Polestar 3 får Plug and Charge

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 sep 2024

Vardagen blir enklare när saker och ting kan göras med så få steg som möjligt. Till exempel att ladda bilen med Plug and Charge, där bilen kommunicerar med laddstolpen. När kabeln kopplas in starar laddningen automatiskt och kostnaden debiteras direkt på ditt betalkort.

Plug and Charge kommer nu till Polestars modeller och först ut blir elsuven Polestar 3. Med det räcker det att koppla in kabeln för att för att starta laddningen vid över 9.500 snabbladdare, enligt Polestar innefattar det ”utvalda Ionity- och Mer-stationer”.

-Den här avancerade tekniken kommer att göra en verklig skillnad i kundernas vardag och vi är glada över att först erbjuda den till Polestar 3 och snart kunna erbjuda den även till andra modeller i vårt sortiment, säger Lutz Stiegler som är teknisk chef hos Polestar.

Plug and Charge-funktionen går att aktivera i bilens inställningar för laddning och kan anslutas till Polestar Charge-appen eller annan laddapp. Under nästa år planerar Polestar att införa Plug and Charge hos fler modeller.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: