Audi ökar elbilssatsningen med 40 procent

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

14 mar 2019

Bara för några månader sedan presenterade Audi sina framtidsplaner. Då hette det att de fram till 2025 skulle ta fram 25 elektrifierade modeller. Det var uppenbarligen för få. Nu har företaget skruvat upp sina siffror rejält. Nu heter det i stället att hela 35 laddbara modeller ska finnas att beställa år 2025.

– Kunderna kommer att växla över till elbilar snabbare och bredare än vad vi ursprungligen förväntade oss. Detta demonstreras också av det extremt positiva svaret på Audi e-tron och Q4 e-tron-konceptet, som vi presenterade förra veckan på Genèves Motor Show, säger Audis vd Bram Schot till Electrive.com.

I slutet av nästa år kommer man att erbjuda 12 elektrifierade fordon. Hälften kommer att vara laddhybrider. Redan i år dyker Q7an och A3 upp som laddhybrider i nya tappningar. Därefter följer laddhybridsversioner av A6, A7, A8 och Q5.

Sportbilen Audi E-tron GT, som delar bottenplatta med Porsche Taycan, ska presenteras under andra halvåret 2020, samtidigt som kompaktsuven Audi Q4 E-tron som visades i Genève för första gången. Därefter följer fler rena elbilar som delar bottenplatta med Porsche, den så kallade PPE-plattformen. Porsche har redan beslutat att det ska bli en eldriven Macan, motsvarande modell från Audi har inte presenterats ännu.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: