Cybertruck ännu en succé för Tesla

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

25 nov 2019

Över 200 000 kunder har lagt en förbeställning på Tesla Cybertruck. Detta enligt vd:n Elon Musk som under helgen uppdaterade sina följare på Twitter om antalet förbeställningar.

Pickupen, som premiärvisades natten till fredagen, ska enligt planen börja serieproduceras i slutet av 2021. Först ut blir den bakhjulsdrivna versionen, den med tre motorer börjar produceras ett år senare. 41 procent av kunderna hittills är beredda att vänta lite extra för att få värstingmodellen. Ungefär lika många nöjer sig med den med dubbla motorer, medan 17 procent är intresserade av den enmotoriga basversionen som enligt Musk ska kosta knappt 40000 dollar i USA.

Musk hade inför lanseringen utlovat en bil med ett spektakulärt utseende och han höll vad han lovade. Bilen som visades i Hawthorne, Los Angeles, har ett säreget kantigt utseende.

Anledningen till att panelerna helt saknar vinklar och böjar förklarar Musk med att det stål som används helt enkelt är för hårt för de maskiner som pressar fordonspaneler.

Antalet förbeställningar visar att modellen är ännu en succé Tesla, men Wall Street var initialt skeptiskt då Teslas aktiekursgick ner med drygt procent på fredagen.

Det finns dock de som älskar utseendet. En av dem är industridesignern Syd Mead som var inblandad i sciencefictionklassikern ”Blade Runner”. I ett mejl till Business Insider hyllar han Cybertruck.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: