Designchef från Bentley ska sätta formen på Volkswagens elbilar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 jan 2023

Tycker du att Volkswagens elbilar hittills har haft ett designspråk som andats lite budget? Det kan det bli ändring på i framtiden. Enligt flera medieuppgifter ska nuvarande designchefen för märket Volkswagen, slovaken Jozef Kaban, snart ersättas av Andreas Mindt.

Han kommer då direkt från jobbet som designchef hos lyxmärket Bentley, som också det ingår i Volkswagenkoncernen.

Orsaken ska vara att den nya ledningen inom både koncernen och märket Volkswagen vill se en annan design av kommande bilar – och då framför allt de viktiga kommande eldrivna modellerna.

Redan tidigare har det kommit uppgifter om att den kommande flaggskeppsmodellen Trinity skjuts upp från den planerade lanseringen 2026 till tidigast 2029.

Just designen av bilen som en slank och strömlinjeformad sedan har pekats ut som en orsak till föreningen. Thomas Schäfer, som förra hösten tog över som chef för märket Volkswagen, uppges efterfråga en mer framträdande modell och har skickat tillbaka Trinity till ritbordet.

Den mindre och billigare elbil som Volkswagen vill lansera 2025 har hittills visats som konceptet ID. Life. Även ID. Life är ett verk av Jozef Kaban och under elbilsmässan eCarExpo i Stockholm 3-5 februari går det det att kolla in konceptet i Volkswagens monter.

Hur nära konceptets design är den slutgiltiga serieversionen av den billigare elbilen återstår att se. Även ID. Life uppges ha stött på patrull inom Volkswagens ledning och kan komma att designa om.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: