Europa får sin egen Chevrolet Bolt

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

11 feb 2016

Tidningen Elbilens chefredaktör Fredrik Sandberg har provkört Chevrolet Bolt.

Tidningen Elbilens chefredaktör Fredrik Sandberg har provkört Chevrolet Bolt.

Lång räckvidd till bra pris ska göra Chevrolet Bolt konkurrenskraftig på USA-marknaden – och nu står det klart att det även kommer en version för Europa där den från och med nästa år ska säljas som Opel Ampera-e.

– Inom GM och Opel har vi länge varit övertygade om att elbilar kommer att spela en avgörande roll för framtidens mobilitet, och den nydanande tekniken i Ampera-e är ett viktigt steg mot den framtiden. Dessutom är den ännu ett led i Opels satsning på att göra innovativ teknik allmänt tillgänglig, sa GM-chefen Mary Barra när hon på torsdagen på CAR-symposiet i tyska Bochum avslöjade att Bolten även kommer till Europa.

Bolt har ett ett batteri på 60 kWh, vilket borgar för minst 32 mils räckvidd. Den femsitsiga bilen kommer att kosta 37500 dollar i USA, där den lanseras i slutet av det här året, vilket innebär att General Motors hinner lansera en elbil med lång räckvidd till ett rimligt pris före Tesla.

– Vi har ännu inga priser för Europa, och mer information om den europeiska modellen kommer troligen till hösten, säger Annicka Troedsson, presschef på Opel Sverige.

Men trots att Europalanseringen alltså inte sker förrän nästa år har tidningen Elbilen som enda svenska tidning provkört bilen, fast då hette den Chevrolet Bolt. Läs mer om bilen och vad Mary Barra har att säga om framtiden för elbilar i det kommande numret.

 

CES_2016_Bolt_EV-2

Opel Ampera-e

 

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: