Ford kan se till att Lucid Air lämnar prototypstadiet

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

20 jul 2017

Att bygga en elbil med prestanda är relativt enkelt – i alla fall betydligt enklare än att sedan massproducera den. Ett av exemplen är Lucid Motors, som har visat upp en mycket imponerande bil, men som har problem med finansieringen för sin fabrik. Nu kanske de blir uppköpta av Ford.

Icke namngivna källor säger till nyhetsbyrån Bloomberg att företaget, som till stor del är finansierat med kinesiska pengar, har kontaktat den anrika biltillverkaren med ett erbjudande.

Vare sig Lucid Motors eller Ford vill kommentera påståendet, men affären skulle innebära ett lyft för båda företagen. Investeringarna i Lucid Motors kommer att ha varit helt förgäves om man inte kommer längre än till att visa upp prototyper, oavsett hur imponerande de är. Och Ford skulle få en chans att ta över teknik som är intressant då ambitionen är att 40 procent av modellerna ska vara eldrivna år 2020.

Lucid Motors drivlina verkar dessutom vara användbar till mycket. När företaget fortfarande hette Atieva monterade de till exempel sin drivlina i en skåpbil som fick köra dragrace mot en Tesla Model S. Så här gick det…

Ford satsar på elbilar

Lucid Air: Bilder, specifikationer och pris

Lucid utlovar 640 kilometers räckvidd

Det ser mörkt ut för Faraday Future

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: