Klart – så mycket kostar instegsversionen av Polestar 3

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 jun 2024

Leveranserna av Polestar 3 ska snart dra igång och vår provkörning av modellen kan ni läsa om här. Tidigare i år stod det klart att det även kommer en bakhjulsdriven version av elsuven och nu släpper Polestar både information och pris på den.

Namnet blir så klart Polestar 3 Long range Single motor och priset börjar på 890.000 kronor. Vilket betyder att den blir 70.000 kronor billigare än fyrhjulsdrivna Polestar 3. Elmotorn på bakaxeln har en effekt på 220 kW (299 hästkrafter) och ett vridmoment på 490 Nm. Det kan jämföras med den fyrhjulsdrivna versionen som har en effekt på 360 kW (489 hästkrafter) och ett vridmoment på 840 Nm. Sprinten från 0-100 km/h klarar Polestar 3 Long range Single motor på 7,8 sekunder.

Batteriet är samma på 111 kWh och med mindre effekt ökar räckvidden från 62,8 mil till att här vara upp till 65 mil. Som innan går batteriet att ladda med 250 kW och tiden att fylla batteriet från 10 till 80 procent anges till 30 minuter.

Under vår provkörning av Polestar 3 imponerade den med sina fina köregenskaper genom sin luftfjädring och en smidig körkänsla tack vare tekniken med torque vectoring som fördelar kraften mellan bakhjulen. Med bakhjulsdrift blir det ett enklare chassi med passiva dämpare. De kommer däremot med Hydraulic Rebound Stops (HRS) och Frequency Selective Damping (FSD), som enligt Polestar ska efterlikna den “dynamiska karaktären” hos fyrhjulsdrivna Polestar 3.

Polestar 3 Long range Single motor går att beställa nu men det meddelas inte när leveranserna drar igång.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!