Klassisk storsäljare kan få elmotor

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

20 jan 2017

Volkswagens storsäljare ”Bubblan” kan få elmotor. Försäljningen av modellen, som har tillverkats i över 20 miljoner exemplar, har visserligen gått lite trögt på sistone – men…

– Det är möjligt att ”Bubblans” framtid är elektrisk, säger biltillverkarens designchef Klaus Bischoff till Automobile.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1Med tanke på det varma mottagande som konceptbilen ID Buzz har fått kan han mycket väl ha rätt. Bilen, som förstås är eldriven, har en rad spännande funktioner. Bland annat så kan man vända förarsätet bakåt när autopiloten tar över. Något som nog inte är görbart i en kompakt modell som ”Bubblan”, men ändå.

Intresset för minibussen beror förmodligen på fler faktorer än coola funktioner. Många tilltalas av designen, som andas både retro och framtid. Tidningen Elbilens redaktion hör till den skaran. Därför vore en eldriven ”Bubbla” också spännande.

Det stora intresset talar också för att minibussen kommer att ta steget från koncept till serieproduktion. När bilen premiärvisades sa ju VW:s marknadschef Jürgen Stackmann till Auto Express att han hoppas på att mottagandet blir så varmt att Volkswagen bara måste bygga den. Och om det inte blir av så blir det det sista vi ser av klassikern.

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: