Kommunala bostadsbolag funderar på laddplatser

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

24 aug 2015

Allmännyttiga bostadsbolag har börjat intressera sig för att ge hyresgäster möjlighet att ladda sina elbilar.

Patrizia Finessi, projektledare för miljöfrågor på allmännyttans intresseorganisation Sabo, säger till Hem & Hyra att hon har märkt ett ökande intresse det senaste året.

– Det som är aktuellt nu är att flera Sabo-företag vill ta fram en strategi och affärsmodell för att erbjuda hyresgäster möjlighet till laddning för elbilar. Det har inte varit så stora påtryckningar från hyresgäster än, men företagen vill vara förberedda inför en utveckling där efterfrågan kommer att öka, säger hon till tidningen.

Sabo har planer på en kunskapsdag med elbilsladdning för hyresgäster på agendan. En av frågorna är vilka affärsmodeller som kan användas.

Olle Johansson, vd på elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle, säger till Hem & Hyra att ett fast pris kan vara att föredra och att hyresgäster som får tillgång till en laddplats får räkna med en elkostnad på 150 till 250 kronor i månaden, plus någon hundralapp till för att bekosta laddstolpen. Men hittills har utvecklingen gått trögt, säger han till tidningen.

– Jag saknar verkligen ett bolag som går ut och säger till sina hyresgäster ”om ni köper en elbil så ser vi till att du kan ladda den”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: