MC populär bland nazister och kommunister ska få eldrift

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

23 apr 2018

En nystartad motorcykeltillverkare satsar på att elektrifiera en snart 90 år gammal modell. Eller rättare sagt en modell baserad på ett kinesiskt plagiat på en sovjetisk version av den BMW med sidvagn som användes i Hitlertyskland.

Originalet hette R71, den sovjetiska versionen kallades M-72 och den kinesiska har modellnamnet CJ750. Vad Revolt Electric Motorcycles kommer att kalla sin eldrivna version återstår att se.

Specifikationerna, förutom att den förstås kommer att ha samma dimensioner som sina anfäder, är än så länge inte heller officiella. Som det ser ut just nu finns inga planer att sälja den utanför USA, men företaget utlovar också andra modeller, som främst ska marknadsföras i låg- och medelinkomstländer där tvåhjulingar är minst lika vanliga som bilar.

EagleBMW verkar vara förstahandsvalet för tillverkare av elfordon i retrotappning. Den lilla ”äggbilen” BMW Isetta har gjort comeback genom schweiziska Microlino och kinesiska Suzhou Eagle. Trots det minimala formatet har den sistnämnda hela fyra dörrar i stället för den frontmonterade hos både originalet och den schweiziska kopian.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!