Mercedes öppnar egen laddstation i Tyskland

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 nov 2023

I början av året meddelade Mercedes att de ger sig in i laddbranschen. Fram till 2030 planerar de att sätta upp 10.000 snabbladdare fördelat på 2.000 stationer i Europa, Nordamerika och Kina.

Mercedes ingår förvisso i laddnätverket Ionity, men med de egna stationerna vill de kunna erbjuda en bättre laddupplevelse.

Eller som Mercedes svenske chef Ola Källenius beskriver saken: ”Vi ska erbjuda en laddupplevelse som är i nivå med våra bilar”.

En station i USA och två stationer i Kina har det hunnit bli hittills. Nu har även den första stationen i Europa öppnats i Mannheim i södra Tyskland. Vid den hittas det sex snabbladdare under takmed en effekt på 300 kW. För att stolparna verkligen ska ge full effekt hittas det endast en laddpunkt per stolpe.

Mercedes egna elbilar kan som mest ladda med strax över 200 kW. Men bilar med ett 800-voltssystem som fullt ut kan dra nytta av effekten i stolparna kan där ladda 20 mils räckvidd på tio minuter.

Stationen är öppen för alla märken, men Mercedes meddelar inte vad det kostar att ladda där. Det finns heller inga uppgifter kring när vi kan få se Mercedes laddnätverk i Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: