Model 3 får bakhjulsdrift – och förhandsbokningarna uppe i 276 000

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

4 apr 2016

Förhandsbokningarna för Tesla Model 3 fortsätter att strömma in. Utöver de 115 000 som under 24 timmar hade lagt handpenning utan att veta hur bilen kommer att se ut hade ytterligare 160 000 personer lagt en beställning fram till lördagen.

Tesla har med andra ord ett jättejobb framför sig, inte minst med tanke på att det fram till september förra året hade sålts 620 000 rena batteribilar – i hela världen. Om alla som har lagt handpenning bestämmer sig för att köpa bilen innebär det alltså att Tesla Model 3 kommer att stå för omkring en tredjedel av världens elfordonsflotta. Ännu mer om vd:n Elon Musks planer på en halv miljon producerade bilar per år realiseras.

Grundversionen av Model 3 får bakhjulsdrift, twittrade Musk i helgen. Inget har sagts om hur mycket tillägget för fyrhjulsdrift blir, förutom att det blir mindre än 5 000 dollar. Dragkrok finns också som tillval. När bilen presenterades berättade Musk även att räckvidden blir minst 340 kilometer och att grundversionen kommer att göra 0 till 60 miles per hour på under sex sekunder.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: