Audi släpper priser för olika utförande av Audi Q6 e-tron

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 mar 2024

Häromveckan presenterade Audi sin senaste elbil Q6 e-tron. Det är den första av flera kommande modeller på den nya elbilsplattformen PPE, och med det ett stort kliv framåt tekniskt sett. Inte minst när det kommer till laddning som tack vare plattformens 800-voltsteknik gör det möjligt att ladda med en effekt på 270 kW. Även räckvidden imponerar med upp till 62,5 mil på en laddning.

Att priset börjar på 885.000 kronor samt att leveranserna är planerade att dra igång till sommaren fick vi veta redan vid premiären. Nu börjar Audi ta emot beställningar och med det får vi också veta mer om vilka versioner som erbjuds.

Basversionen från 885.000 kronor, som är fyrhjulsdrivna Q6 e-tron quattro, kommer med bland annat 18-tumsfälgar, adaptiv farthållare, trådlös laddning av mobilen, värme i ratt och baksäte samt 360-graderskamera. För utförande Proline får du betala från 899.000 kronor och då ingår bland annat fälgar på 19 tum, Matrix LED-strålkastare, sportchassi och den tredje skärmen framför passageraren i framsätet.

Ett steg över det hittas S Line med ännu större fälgar på 20 tum, akustikglas samt S Line-design på både exteriören och interiören. För både Proline och S Line går det även att välja till adaptiv luftfjädring, adaptiv körassistent, elinställbar ratt och bakljusen med OLED-teknik som kan visa varningar för kringliggande bilar.

Det är saker som ingår hos versionen S Line från 1.049.000 kronor, där du också får ett panoramaglastak, head up-display med augmented reality och ett ljudsystem med högtalare i nackstöden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!