Foto: www.felixracing.se

Rosenqvist trea i Marrakech

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

14 nov 2016

Felix Rosenqvist ledde Formel E-loppet i Marrakech i hela 27 varv. Sedan blev han omkörd. Äventyret i Marocko slutade med en tredjeplats för den svenske rookien.

Rosenqvist, som precis hade fyllt 25 år, kunde knappast ha fått en bättre fördelsedagspresent än den pole position han tog inför loppet. En startplats som han alltså förvaltade mycket väl i sin bil från Mahindra.

– Det känns otroligt bra att kunna vara med så här högt upp i resultatlistan redan så här tidigt på säsongen. Att ta pole i kvalet var mer än jag hade väntat mig, och visar verkligen hur effektivt vi jobbar tillsammans för att utveckla bilen. Det känns stort att få ge teamet deras första pole i Formel E. Jag gjorde en bra start i racet, och även om det inte riktigt räckte hela vägen är jag otroligt nöjd med en pallplats i mitt andra race. Vi har en fantastisk grund att stå på inför resten av säsongen.

Vann gjorde schweizaren Sébastien Buemi, som har visat storform under säsongens två inledande lopp, och tvåa blev britten Sam Bird.

Nästa lopp körs i Argentinas huvudstad Buenos Aires den 18 februari, men Rosenqvist tänker inte ta det lugnt fram till dess. Redan den här veckan ”extraknäcker” han i Macao, där han satsar på sin tredje raka seger i Formel 3-VM.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: