Viktig för elbilsförsäljning – så mycket kostar EX30 i Kina

Carl Undéhn

Carl Undéhn

24 maj 2024

De senaste månaderna har Volvo Cars presenterat nya försäljningsrekord och en rejäl ökning av antalet sålda elbilar jämfört med föregående år. Något som enligt Volvo till stor del beror på lanseringen av sin senaste elbil EX30.

Bryts siffrorna ned på de olika marknaderna visar de att det är främst här i Europa som elbilarna har sålts. Som exempel: i april sålde Volvo 17.090 elbilar globalt, en ökning med 94 procent jämfört med samma månad året innan. 13.880 av dem såldes i Europa. I Kina såldes det endast 458 elbilar under april.

Men kanske är det på väg att ändras för nu startar försäljningen av Volvo EX30 även där. Med ett pris från omräknat strax under 300.000 kronor är EX30 i Kina billigare än här, där modellen kostar från 429.000 kronor. Modellen tillverkas också i Kina, vilket minskar transportkostnaden, men även den hårda konkurrensen kring elbilar där påverkar säkert priset.

Baktill hittas också ett annat emblem än hos oss där det står skrivet “Volvo Asia Pacific” med kinesiska tecken. I övrigt kan kunderna välja mellan samma versioner som här hos oss. Våra intryck av EX30 kan ni läsa om från vår provkörning här och efter att ha sladdat runt med den på is här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!