Smart Roadster kan komma tillbaka i eldriven version

Carl Undéhn

Carl Undéhn

18 jul 2024

Med nylansering av Smart, som nu är ett samarbete mellan Mercedes och Volvos ägare Geely, är det endast eldrivna modeller som gäller. Samtidigt gick märket ifrån sina rötter med små stadsbilar. Både Smart #1 och Smart #3 är elsuvar. Längre fram är också Smart #5 på gång, också det en elsuv med offroad-optik, samt Smart #6, som beskrivits som en utmanare till Polestar 2 med 60 mils räckvidd.

Men helt tycks Smart inte ha glömt sina rötter. Det har antytts att Smart #2 kan bli en ny version av den eldrivna versionen av ursprungliga Smart. Och nu öppnar Europachefen Dirk Adelmann för att det kan komma en ny version av Smart Roadster som tillverkades mellan 2003 och 2005.
– Vi har tre fantastiska bilar och ingen av dem är en Roadster, så varför inte, säger Dirk Adelmann till brittiska Autocar och lägger till:
– Om vi gör en Roadster, kan du vara säker på att den kommer att vara mycket kompakt – helt säkert en tvåsitsig bil.

Till skilland från de nuvarande modellerna Smart #1 och #3, samt kommande Smart #5 skulle en roadster vara en mer nischad produkt. Därför har en sådan modell för tillfället lägre prioritet. Men Dirk Adelmann säger att just roadstern ligger folket hos Smart nära om hjärtat. Och redan när samarbetet mellan Mercedes och Geely inleddes 2020 för att nyansera Smart ska det ha funnits skisser på en eldriven roadster.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: