Sportig showbil av kommande Renault 5 till Paris bilsalong

Carl Undéhn

Carl Undéhn

14 sep 2022

När det är dags för bilsalong på hemmaplan vill Renault passa på att visa lite extra. Under Paris bilsalong som drar i gång den 17:e oktober har den franska tillverkaren redan lovat att vi ska få se ett koncept på kommande elbilen Renault 4.

Modellen ska ta inspiration från storsäljaren med samma namn som tillverkades under tre decennier mellan 1961 och 1994. Om inspirationen främst handlar om en önskan att återigen lansera en riktig försäljningssuccé, karossens design eller originalets omtalade lutning i kurvorna återstår att se.

Även den eldrivna nytolkningen av Renault 5, som ska lanseras 2024 till ett pris från 250 000 kronor, kommer finnas på plats. Förhoppningsvis får vi då se en något mer produktionsnära version än vad som hittills har visats.

Men redan nu får vi veta att Renault kommer presentera en specialversion av den kommande elbilen – som av allt att döma inte kommer gå i produktion.

Den eldrivna showbilen beskrivs som en hyllning till de sportiga versionerna av Renault 5. Inspirationen ska den här gången komma från tv-spel och det lovas ”sprudlande kraft” och prestanda på hög nivå.

Bilderna vi bjuds på redan nu visar en bil med tydliga drag från rallyversionerna av Renault 5. Spoilern bak ser också ut att vara om möjligt ännu större än den som satt på första versionen av Cupras sportiga elbilskoncept Urban Rebel.

Showbilen har digital premiär i nästa vecka och kommer sedan ställas ut under Paris bilsalong.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: