Ställ upp med din elbil i årets elbilsrally! – anmälan öppen nu!

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

11 okt 2017

Årets elbilsrally – SECC – körs Mälaren Runt!

Swedish Electric Car Championship – SECC – kommer i årets upplaga att bli en verklig utmaning. Loppet kommer nämligen att ta de tävlande runt hela Mälaren – en sträcka på minst 30 mil. Och för att göra det extra utmanande för alla bilar med stora batterier – läs Tesla – så kommer dessa att få köra tio mil extra!

Starten på årets SECC sker utanför eCar Expo vid Nacka Strands-mässan i Stockholm klockan 10.00 lördagen den 18 november.

Förutom en totalsegrare utses även vinnare i tävlingsklasser indelade efter batteristorlekar:

<27 kWh
27-45 kWh
45+ kWh

(Batteristorlek enligt tillverkarens värde.)
För att övriga elbilar ska ha en fair chans ska Teslor åka en extra runda till Örebro. Tävlingen blir lika mycket strategi som biltävling. Ska man runda Mälaren med- eller moturs? Var ska man ladda? Var laddar de andra? De tävlande kan se varandra i realtid på karta i mobilen. Ska man stanna och ladda här eller snålköra till nästa snabbladdare i nästa stad?

Det finns drygt 20 snabbladdare längs sträckan – men de kan bara ladda en bil åt gången. Den som kommer först i mål har inte enbart kört snabbast, hen har även planerat sina laddstopp bäst. Swedish Electric Car Championship anordnas av eCar Expo, tidningen Elbilen i Sverige och Tesla Club Sweden i samarbete

Anmälan kommer öppnas snart på Teslaklubbens hemsida, teslaclubsweden.se/secc.

fardvag_tesla

De tävlande är fritt att välja färdväg så länge de kör ena hållet norr om Mälaren och andra hållet söder om Mälaren, eller tvärtom. Teslaförare ska köra till Örebro (och ta en bild på Örebro Slott).

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!