Teaservideo från BMW – är det iX2 vi ser?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 sep 2023

BMW har pratat mycket om nästa generations elbilar Neue Klasse den senaste tiden.

Det dröjer ännu till 2025 innan vi får se dem på vägarna och till dess fortsätter BMW med eldrivna versioner av nuvarande modeller.

Näst på tur står crossovermodellen X2, som med eldrift får namnet iX2. Tillverkningen är planerad att dra i gång i Tyskland innan årsskiftet, men hittills har vi inte sett eller fått veta någon teknisk information kring modellen.

Nu släpper BMW en teaservideo. Där syns bland annat en belyst grill, vilket blivit lite av BMW:s nya signum hos elbilar. Att det verkligen är iX2 vi får se en glimt av sägs visserligen inte rakt ut. Men det är en inte allt för vild gissning att det är just den det handlar om.

Drivlina, batteri och räckvidd är det fortfarande tyst om. Förmodligen kommer iX2 dela teknik med elsuven iX1, som också den byggs i samma fabrik. Det betyder framhjulsdrift med 204 hästkrafter, eller fyrhjulsdrift och 313 hästkrafter. Även batteriet borde vara samma på 64,7 kWh som hos iX1.

Där ger det en räckvidd på upp till 44 mil hos den framhjulsdrivna versionen. Med sin sluttande taklinje borde crossovermodellen iX2 kunna klämma ur ytterligare någon eller några mil ur batteripaketet.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: